7. aug, 2017

Skattesmitare

Det finns en stor grupp människor som jag tycker är avskyvärda. Det är alla de som flyttar utomlands för att slippa skatt och samhällsansvar i Sverige, och inte minst smita från skulder. Jag känner sådana som plötsligt får bråttom att sälja av lägenheter, fastigheter och gårdar. Byter bostadsadress under en kortare övergångstid för att i hemlighet avsluta alla kontakter, avtal och åtaganden samt har placerat sina tillgångar på svåråtkomliga konton.

Plötsligt finns man inte längre i Sverige. Det skitlandet vill man inte bo i. I Sverige har man fått utbildning, jobb och möjligheter samt inte minst kunnat skapa sig en hygglig förmögenhet. I Sverige finns anhöriga som man egentligen bara önskar de egentligen bara borde vara döda. Livet består numera av att försöka slå ihjäl tråkiga dagar i umgänge med likasinnade svenskar, där man jämför sina bilar, hundar, klockor, väskor mm med en glas vin som klistrat i handen.

Men så kommer den 6 juni - då lägger man ut en bild på svenska flaggan på sin FB. Och hänger ut den på balkongen eller på villafasaden. Varför?